loading...
درسی و آموزشی
Admin بازدید : 2497 جمعه 1390/07/15 نظرات (3)

 

در درس قبل خواندید که در آسیا چند نوع آب و هوا وجود دارد. از این رو پوشش های گیاهی مختلف در این قاره متناسب با آب و هوا به وجود آمده است. اکنون راهنمای نقشه را به دقت مطالعه کنید و به فعالیت ها پاسخ دهید:

 

فعالیت :
۱ – اگر از شمال آسیا به سمت جنوب حرکت کنیم، چه نوع پوشش گیاهی را مشاهده خواهیم کرد؟ نام ببرید؟

توندرا، جنگل های مخروطی (تایگا)، جنگل های پهن برگ، چمنزار، استپ بیابانی، ساوان ، جنگل های انبوه گرمسیری (استوایی)

 

۲ – هر یک از ویژگی های زیر مربوط به کدام نوع پوشش گیاهی است؟ تایگا – استپ – توندرا – جنگل های پهن برگ

جنگل های مخروطی سرو و کاج : تایگا
خزه و گلسنگ : توندرا
گیاهان خاردار که با فاصله از هم روییده اند. استپ
درختانی مانند بلوط و سپیدار . جنگل های پهن برگ

 

۳ – در مجاورت اقیانوس منجمد شمالی، سیبری و استوا چه نوع پوشش گیاهی وجود دارد؟

اقیانوس منجمد شمالی ، توندرا ، سیبری: تایگا، استوا، جنگل های انبوه گرمسیری ، ساوان

 

۴ – نوشته ی زیر درباره ی دو ناحیه ی وسیع از آسیاست که از نظر پوشش گیاهی با هم تفاوت زیادی دارند. با توجه به نقشه ی پوشش گیاهی و آنچه که درباره ی آب و هوای این نواحی در درس های گذشته خوانده اید. متن را کامل کنید.
آسیای سبز

در جنوب شرقی و جنوب آسیا، جنگل های انبوه گرمسیری روییده است ؛ زیرا این نواحی، در معرض وزش بادهای موسمی قرار دارند که موجب ریزش باران، فراوان در آن می شود.

آسیای خشک
در جنوب غربی و مرکز آسیاَ، بیابان های وسیعی مانند بیابان عربستان، بیابان ایران، بیابان گبی ، بیابان سن کیانگ، بیابان شهر وجود دارد زیرا این نواحی یا از دریا دورند یا کوه های بلند مانع ورود بادهای مرطوب به داخل آن ها می شود.

 

درس ششم : آیا قاره ی آسیا پرجمعیت ترین قاره جهان است؟
پراکندگی جمعیت:

به نقشه ی پراکندگی جمعیت در آسیا توجه کنید.آیا پراکندگی جمعیت در همه جای این قاره یکسان است. در کدام نواحی تراکم جمعیت کمتر است؟ سیبری ، مغولستان ، هیمالیا در نواحی داخلی شبه جزیره عربستان ، نواحی داخلی فلات ایران و نواحی مرکزی آسیا جمعیت کمی زندگی می کنند؟ چرا؟ در نواحی مرتفع فلات تبت و هیمالیا، به دلیل سرمای طاقت فرسا، کم بودن زمین های کشاورزی، مشکلات حمل و نقل و تراکم جمعیت کم است. در مشرق و جنوب شرقی آسیا، تراکم جمعیت زیاد است؛ برای مثال ، از حدود ۲۱۲ میلیون نفر جمعیت کشور اندونزی، حدود ۱۰۰ میلیون نفر، در جزیره ی کوچک جاوه و متمرکز شده اند. و این جزیره متراکم ترین ناحیه ی کره ی زمین از نظر جمعیت است.

 

فعالیت :
۱ – عوامل طبیعی مؤثر در پراکندگی جمعیت را در جای مناسب خود قرار دهید.
خاک نامساعد – جلگه های پست و هموار- باران فراوان – باران کم – پوشش گیاهی فقیر –فلات ها و قله های بلند – آب و هوای گرم و مرطوب – آب و هوای سرد و خشک – پوشش گیاهی سرسبز – خاک آبرفتی.

افزایش جمعیت و پیامدهای آن:

جمعیت جهان به سرعت رو به افزایش است؛ زیرا، تعداد افرادی که به دنیا می آیند بسیار بیش از تعداد افرادی است که از دنیا می روند. سرشماری ها نشان می دهند که هم اکنون جمعیت جهان به بیش از۶/۶ میلیارد نفر رسیده است. آیا می دانید سرشماری چیست؟
برای آگاهی از تعداد جمعیت یک ناحیه آن ها را سرشماری می کنند. اگر معلم از شما بخواهد که هریک از شما وضعیت افراد خانواده ی خود را از نظر تعداد، جنسیت ، میزان سواد، سن و … مطالعه کرده و نتیجه را به کلاس اعلام کنید، این عمل شما نوعی سرشماری است.
در سرشماری یک کشور، دولت اطلاعاتی در مورد جمعیت یک روستا، یک شهر، یک استان یا کشور گردآوری می کند. این اطلاعات به دولت کمک می کند تا برای نیازهای مختلف مردم و حل مشکلات آن ها برنامه ریزی کند.
به کسانی که جمعیت را سرشماری می کنند، آمارگیر می گویند. در کشور ما ، سرشماری هر ده سال یک بار صورت می گیرد. نخستین سرشماری در سال ۱۳۳۵ و تازه ترین سرشماری در سال ۱۳۷۵ انجام گرفته است.
جمعیت در همه ی قاره های جهان به طور یک سان پراکنده نشده اند. به نمودار زیر توجه کنید. پرجمعیت ترین قاره ی جهان کدام قاره ا ست؟ آسیا

 

چین و هند پرجمعیت ترین کشورهای جهان:

دو کشور چین (با بیش از یک میلیارد و دویست و هفتاد میلیون نفر) و هند ( با بیش از یک میلیارد نفر) پرجمعیت ترین کشورهای جهان هستند که در قاره ی آسیا واقع شده اند. جمعیت این دو کشور بر روی هم ⅓ جمعیت جهان را تشکیل می دهد.

این دو کشور با جمعیت زیادی مواجه هستند. این امر مشکلات زیادی را برای مردم این کشورها به وجود می آورد. برای مثال تأمین مخارج و تهیه ی مسکن فرزندان برای پدران و مادران بسیار دشوار است.
در برخی از شهرهای هند نظیر کلکته، مدْرَس، و دهلی هزاران نفر تمام عمر را در کنار خیابان ها زندگی می کنند. انسان از دیدن زندگی این مردم فقیر بسیار اندوهگین می شود. جمعیت زیاد هند موجب شده است که در این کشور فقر، کمبود غذا و سوء تغذیه، کمبود وسایل بهداشتی و درمانی، کمبود آب آشامیدنی، کمبود مسکن، مدرسه و … به وجود بیاید.
دولت هند امروزه به خانواده ها توصیه می کند که فقط دو بچه داشته باشند تا زندگی آن ها بهتر شود. به نظر شما، چه تعداد بچه برای یک خانواده کافی است؟

 

 

 

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط setare در تاریخ 1391/09/06 و 15:56 دقیقه ارسال شده است

b nazare man b jaye in k matne ketabo benevisid soalha v javab ha ro benevisid!!1...
شکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلکشکلک


کد امنیتی رفرش
درباره ما
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    چه نمره ای به سایت می دهید ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 302
  • کل نظرات : 1512
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 3660
  • آی پی امروز : 118
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 169
  • باردید دیروز : 18
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 7
  • بازدید هفته : 187
  • بازدید ماه : 258
  • بازدید سال : 8,511
  • بازدید کلی : 1,926,143